Dansk Super Kart

Dansk Super Kart er en årlig konkurranse som arrangeres av Dansk Automobil Sports Union (DASU). Her møtes unge og erfarne gokart-kjørere for å konkurrere om seieren gjennom en konkurranse som finner sted på ulike baner i Danmark og strekker seg over en periode på seks måneder. Konkurransen starter med 1. avdeling i april og avsluttes som regel i oktober med «DSK-revanchen».

Om superkart

Superkart er en form for motorsport med kjøretøy på størrelse med en gokart men med flere karakteristikker som ligner mer på en formelbil. Den største forskjellen på en superkart og andre kjøretøy som benyttes innen motorsport er at de har et fullstendig aerodynamisk bodykit og kan kjøre i kretser som strekker seg lengre enn 1 500 meter. Kraftenheten består i hovedsak, men ikke alltid, av totakts 250cc motorer. Ofte er disse motorene spesiallaget med fem eller sekstrinns sekvensielle girkasser.

Superkarter er kjent for å komme opp i høy fart uten at det begrenser kjøretøyets evne til å manøvrere seg gjennom enhver bane. Dekkene er enten 130 eller 150 mm i diameter og hjulene er som regel av normal størrelse.

250cc superkarter markerer seg som overlegen kjøretøy som både er dyrere å lage og teknisk mer avanserte, da de ofte viser seg å være både raskere og mer pålitelige, samt enklere å manøvrere. Likevel arrangeres det også superkart-klasser i Storbritannia og Australia som inkluderer kjøretøy med 125cc girkasser. De vanligste superkart-løpene finner sted på såkalte lange kretser men i Storbritannia benyttes også kortere kretser (kortere enn 1 500 meter).

Superkart er en populær motorsport over hele verden, og inntil 22 år siden ble det også arrangert et årlig verdensmesterskap.

Årets konkurranse

Som vanlig arrangeres årets konkurranse innen Dansk Super Kart over seks ulike løp. I skrivende stund har tre av løpene allerede funnet sted, mens neste løp (4. avdeling) arrangeres i september. Her er en oversikt over årets konkurranse, vinnere og gjestebane.

 1. Første løp (1. avdeling) ble avholdt 8-9. april i regi av Thy Motor Sport Karting (TMSK) på Thisted, en kommune i Nordjylland.
  Her er årets vinnere fra DSK1:
  Cadett Mini: August Therbo med en topptid på 1:02.293 og totalt 30 poeng
  Cadett Junior: Noah Degnbol med en topptid på 59.727 og totalt 30 poeng
  OK Junior: Benjamin Frislund med en topptid på 52.993 og totalt 30 poeng
  OK: Lasse Karlshøj med en topptid på 52.349 og totalt 30 poeng
  KZ2: Michael Engstrøm Christensen med en topptid på 52.563 og totalt 30 poeng
 2. Andre løp (2. avdeling) fant sted 20-21 mai ved Sydsjællands Automobil Klub (SAK) på Barmosen.
  Her er årets vinnere fra DSK2:

Cadett Mini: Benjamin Toft med en topptid på 44.640 og totalt 30 poeng

Cadett Junior: Noah Degnbol med en topptid på 42.865 og totalt 30 poeng

OK Junior: Malthe Jakobsen med en topptid på 37.929 og totalt 30 poeng

OK: Andreas Falch med en topptid på 37.227 og totalt 30 poeng

KZ2: Michael Bo Andersen med en topptid på 37.210 og totalt 30 poeng

 1. Tredje løp (3. avdeling) ble nylig arrangert fra 24-25. juni av Vojens Karting Klub (VKK) på Sønderjylland.
 2. Fjerde løp (DIF DM) avholdes fra 12-13. august ved Grindsted Gokart Bane (GKK) på Sønderjylland.
 3. Femte løp (4. avdeling) blir avholdt fra 2-3. september av Roskilde Racing Center (ASKH).
 4. Sjette og siste løp (DSK-revanchen) finner sted mellom 14. og 15. oktober i hovedstaden København. Det er Københavns Gokart Bane (L.U.G.) som arrangerer den store finalen.

 

Om DASU

Det er Dansk Automobil Sports Union (DASU) som arrangerer Dansk Super Kart hvert eneste år. DASU er den danske hovedorganisasjonen for organisert motorsport, og står for konkurranser og aktiviteter innen karting, rally, MRC, banesport og bilorientering, for å nevne noen.

Unionen har over 8 000 medlemmer som er fordelt på omtrent 100 ulike klubber spredt over hele landet. DASU er medlem av Danmarks Idræts-Forbund (DIF), den internasjonale motorsportorganisasjonen (Federation International de l’Automobil) samt en rekke internasjonale organisasjoner for motorsport (inklusiv Det Internasjonale Kartingforbundet, Det Europeiske Forbundet for Radiostyrte Biler og Nordisk Bilsports Forbund).

DASUs styre består av syv personer som er valgt av medlemmene og er ansvarlige for å ivareta det overordnede ansvaret for unionen.