Logan Sargeant

Logan Sargeant (født 31. desember, 2000) er en ungt, amerikansk motorsport-talent, som anses som en av de neste store førerne innen idretten. Sargeant ble født inn i en motorglad familie, og lærte karting å kjenne av storebroren Dalton, som også er et kjent gokart-talent. Sargeant begynte å konkurrere profesjonelt som åtteåring, da han i 2008 tok bronsen i det amerikanske løpet Rotax Max Challenge U.S.A. i klassen Micro Max. I dag er Sargeant stort sett aktiv i Europa, og regnes som et stort internasjonalt talent, tross sin unge alder.

Oppvekst

Logan Sargeant ble født på selveste nyttårsaften i Florida, USA, og har gjennom hele oppveksten vært interessert i motorsport. I første omgang var det faren, som selv var en ivrig motorsport-fanatiker, som ble den store inspirasjonen til unge Sargeant. Takket være farens interesse ble Logan og storebror Dalton introdusert for sporten allerede henholdsvis som fem- og syvåringer.

Den unge Logan fant fort nye idoler blant de profesjonelle motorsport-utøverne, og personer som megatalentet Michael Schumacher skulle ha en stor innflytelse på ham. Det var det faktum at Schumacher holdt syv verdensmestertitler som fascinerte Logan, som begynte å ønske seg en lignende karriere.

Ved siden av karting er Logan en aktiv gutt med mange interesser, deriblant fiske og særlig spydfiske. Som en ekte atlet er han også interessert i andre idretter og spiller basketball hver gang han har en anledning.

Store og små seiere

Logan Sargeant begynte å konkurrere allerede som 8-åring, og etter noen år begynte han å hente hjem store seiere. Som 11-åring, i 2011, vant han det prestisjetunge Supernationals-løpet i Las Vegas og Mini ROK World Cup i Lonato, og ble raskt utnevnt som et av USAs store nye motorsport-talenter.

Unge Sargeant fortsatte å ta medaljer ved en rekke mindre og større sportsbegivenheter, og innen utgangen av 2014 hadde han vunnet TAG Junior Supernationals race og ble den første føreren til å ta gull i to kategorier (TAG Cadett og TAG Junior). I 2015 vant han World Junior Karting Championship som den første amerikaneren siden 1978!

Fra og med 2016 har Sargeant vært medlem i kartingklubben Ricky Flynn Motorsport, hvor han konkurrerer i OK-kategorien.

Høydepunkt i karrieren

Logan Sargeant er kanskje fersk i sporten, men han har allerede klart å ta en rekke imponerende seiere og prestert mye for sin unge alder. Her er en oversikt over de største høydepunktene i karrieren hans, så langt:

2016: Gull ved WSK Champions Cup i klasse OK

2015: Gull ved CIK-FIA World KF-Junior Championship

2015: Gull ved WSK Champions Cup – KFJ

2015: Sølv ved WSK Super Master Series – KFJ

2015: Sølv ved South Garda Winter Cup – KFJ

2015: Gull ved WSK Night Edition – KFJ

2014: Gull ved SKUSA SuperNationals XVIII – TaG Junior

2013: Sølv ved SKUSA SuperNats XVII – TaG Junior sponset av Russell Karting Specialties

2012: Bronse ved Florida Winter Tour – Rotax Mini Max

2012: Gull ved 23° Trofeo Andrea Margutti – 60 Junior Trophy

2012: Sølv ved Florida Winter Tour – Vortex TaG Cadet

2012: Bronse ved WSK Euro Series – 60 Mini

2012: Gull ved 41° Trofeo delle Industrie – 60 Mini

2011: Gull ved ROK Cup International Final – Mini ROK

2011: Gull ved South Florida RMAX Challenge – Rotax Mini Max

2011: Gull ved SKUSA SuperNationals XV – TaG Cadet sponsored by DeFrancesco Racing

2009: Gull ved Florida Winter Tour – Rotax Micro Max by FirstKart.com

2009: Gull ved Rotax Grand Nationals U.S.A. – Micro Max

2008: Bronse ved Florida Winter Tour – Rotax Micro Max

2008: Bronse ved Rotax Max Challenge U.S.A. Micro Max

Et motorsport-gen

Logan er ikke den eneste i Sargeant-slekten som har gjort det stort innen motorsport. Storebror Dalton (født 1998) er nemlig en profesjonell «stock car»-fører som for tiden konkurrerer på heltid ved den amerikanske ARCA-serien. Dalton startet karrieren sin allerede som niåring, og som 13-åring flyttet han til Sveits for å delta i europeiske konkurranser. Nå er Dalton tilbake i USA, hvor han i fjor ble kåret som «ARCA-rookie of the year».

Ricky Flynn Motorsport

Logan Sargeant kjører i dag for Ricky Flynn Motorsport, et internasjonalt karting-lag med base i Waltham Abbey, Storbritannia. Laget ble grunnlagt i 1994 av motorsport-legenden Ricky Flynn, og deltar i dag hovedsakelig i britiske mesterskap.