Marcus Armstrong

Marcus Armstrong (født 29. juli, 2000, i Christchurch, New Zealand) er et av de yngste talentene innen motorsport. For øyeblikket kjører han for Prema Powerteam, og deltar aktivt i ADAC Formula 4 og det italienske F4 Mesterskapet.

 

Karriere

Armstrong ble født i Christchurch i New Zealand og begynte å kjøre gokart så tidlig som i 2010, som 10-åring. Et knapt år senere, i 2011, tok han flere nasjonale seiere og valgte å fokusere mer på profesjonell motorsport.

 

I 2014 oppgraderte Armstrong til enkeltsetere og utmerket seg under New Zealand Formula Ford Championship. To år senere, i 2016, fikk karrieren hans en stor boost, da han deltok på BRDC British Formula 3 og i to Formula Renault 2.0 serier. I november samme år var Armstrong en av fem førere som ble bedt om å slutte seg til Ferrari Driver Academy. Samtidig ble det bekreftet at han skulle delta i M2-konkurransen ved Toyota Racing Series i 2017.

 

I februar, 2017, ble det annonsert av Armstrong skulle delta i både ADAC F4 og det italienske F4 mesterskapet for Prema Powerteam.

 

Prema Powerteam

Marcus Armstrong kjører i dag for Prema Powerteam, etter at han ble rekruttert til det italienske drømmelaget tidligere i år. Prema Powerteam er et motorsportlag med hovedsete i Grisignano di Zocco, en kommune i Veneto, like vest for vakre Venezia.

 

Laget kjører under navnet «Prema Racing» i FIA Formula 2 Championship. I hovedsak deltar Prema Powerteam i FIA Formula 3 European Championship i tillegg til en rekke junior-mesterskaper.

 

Opprinnelse

Prema Powerteam ble dannet i 1983 av motorsport-legendene Angelo Rosin og Giorgio Piccolo. Etter å ha etablert seg innen italiensk motorsport i valgte laget å ta steget ut, og etter et drøyt tiår lanserte Prema seg på internasjonalt nivå. I dag regnes Prema Powerteam som et av de ledende europeiske motorsport-lagene.

 

Hjemme i Italia er Prema Powerteam regnet som å være det tredje beste laget, kun slått av F1-lagene Ferrari og Toro Rosso. Denne kåringen er basert på lagets dimensjon og antall vunne mesterskap.

 

Siden starten har Prema Powerteam alltid inkludert unge førere, og har fokusert på utvikling og styrking av de yngste talentene, som tross alt representerer fremtiden innen motorsport. Mang en talentfull fører har blitt opplært og styrt i riktig retning av de dyktige Prema-trenerne, og flere har allerede blitt verdenskjente innen idretten.

 

Prema Powerteam har mottatt pengegaver fra profilerte sponsorer, både innen konvensjonelle selskap (bilmerker som Honda, Toyota, Renault F1, Mercedes, Ferrarri og Lotus F1) og de litt uvanlige (som regjeringen i Macao, en spesiell administrativ region i Kina). Mer kontroversielt er støtten som laget har mottatt fra det internasjonale tobakkselskapet Camel.

 

Prema Powerteam arbeider ikke bare for å få kartene i toppform, men også førerne, og fysisk fitness er en del av den daglige rutinen for lagets medlemmer.

 

Resultater og prestasjoner

Prema Powerteam har siden oppstart rekruttert de beste og aller meste lovende unge førerne fra en rekke forskjellige land. Slikt blir det pokaler av! Her er noen av Prema Powerteams aller beste resultater:

  • Prema har stukket av med Formula 3 gullet innen det italienske mesterskapet ved tre anledninger: I 1990 med Roberto Colciago, i 1998 med Donny Crevels og sist i 1999 med svensken Peter Sundberg.
  • Ved tre andre anledninger vant Prema Powerteam også det italienske Formula Renault 2.0 mesterskapet: I 2001 med Ryan Briscoe, i 2003 med Franck Perera og sist i 2005 med Kamui Kobayashi.
  • Prema Powerteam har ved én anledning vunnet Eurocup Championship (Formula Renault 2.0). Det var i 2005 med den japanske føreren Kamui Kobayashi.
  • I 2003, 2011 og 2012 stakk laget av med gullet under Formula 3 Euro Series Driver Champions med førerne Ryan Briscoe, Roberto Merhi og Daniel Juncadella.

 

Andre prestasjoner:

Det er mer enn bare seiere som definerer den vanvittige suksessen Prema Powerteam har hatt siden den spede oppstarten på starten av 80-tallet. Her er noen av de prestasjonene som laget kan være aller mest stolt av:

  • Mellom 2000 og 2007 fikk Prema æren av å være den utvalgte partneren for TDP – Toyota Young Drivers Program.
  • I 2016 ble Prema-føreren Pierre Gasly valgt til å delta i GP2-serien arrangert av Red Bull Racing.