Sølvsprinten

Sølvsprinten er en årlig konkurranse innen gokart som arrangeres av Kongsberg Gokart. Sprinten er en sommercup, som i år fant sted den 11. Juni. Det er Basserudåsen Motorsenter som er vert for turneringen, som er en regional konkurranse for aldersklasser opp til 18 år. Løypen er på 1000 meter, og de aller fleste deltakere gjennomfører den på under ett minutt.

Årets vinnere

Det er ikke bare heder og ære en tar med seg hjem når en vinner Sølvsprinten. Vinneren kvalifiserer seg nemlig til NM i gokart, som avholdes hver høst.

Her er Sølvsprintens topp 6 fra 2017:

 1. Det var Nikolai Stien fra rallyklubben DD2 tok gullet med en gjennomsnittlig rundetid på 46.989 sekunder.
 2. Sølvet gikk til Glenn Rumohr Granum fra Rotax / DD2, med en gjennomsnittstid på 47.990 sekunder.
 3. Bronsen ble tildelt Christoffer Schwabe fra X30 med en rundetid på 48.220 sekunder.
 4. Fjerdeplass gikk til Harald Skogly fra Junior 125, med en rundetid på 48.843 sekunder.
 5. Femteplassen gikk til Magnus Skatvedt Jakobsen fra klubben Mini, med en rundetid på 53.271 sekunder.
 6. Sjetteplassen ble tatt av Dennis Bjerke fra Cadetti, med en gjennomsnittstid på 55.334 sekunder.

Om Kongsberg Gokart

Kongsberg Gokart er en gokart-utleier som opererer ved Basserudåsen Motorsenter og Sigdal Motorsenter. Hver eneste sommer arrangerer Kongsberg Gokart den populære Sølvsprinten, som er en regional begivenhet for både store og små.

Resten av året er det lagt til rette for at barn helt ned i 8-års alderen kan prøve seg i den spesialkonstruerte barnebanen som kan kjøres parallellt med voksen-gokart. Kongsberg Gokart tilbyr baner med ulike høydeforskjeller og krevende svingkombinasjoner, slik at de aller fleste kan finne noe som passer for seg.

Har du et ønske om å kombinere fart og spenning med en feiring, som en barnebursdag, skoleavslutning, firmafest eller et utdrikningslag, legger Kongsberg Gokart gjerne til rette. Kongsberg Gokart tilbyr utleie ut september, eller så lenge føret er godt nok.

Regler for Sølvsprinten

Sølvsprinten er et løp som byr på to dager med fart, spenning og moro for hele familien. Likevel er det ikke mulig å delta uten å ha satt seg skikkelig inn i reglene på forhånd. Her er en oversikt over noen av de viktigste reglene for deltagelse i Sølvsprinten:

 • Sølvsprinten arrangeres i samsvar med Det Nasjonale Sportsreglement (NSR) og Det Internasjonale Sportsreglement (ISR), og førere må dermed sette seg inn i og følge reglene som er utarbeidet av disse organisasjonene. Blant annet er Sølvsprinten kun åpent til førere med gyldig lisens (NSR art. 9.1, 9.2, 9.4, 9.5 og 10.1)
 • Følgende gokart-klasser kan delta i Sølvsprinten: Cadetti, Mini, Junior 60, Yamaha, Junior 125, Rotax Max, OK-Junior, OK, KZ2 og Parilla X30.
 • Klassene må ha minst åtte deltakere, ellers kan Kongsberg Gokart velge å avlyse eller slå sammen klasser. Banen har en kapasitet til maksimalt 30 startere på samme tid.
 • Påmelding til Sølvsprinten må gjøres elektronisk via gokartrace.no. Pass på å melde deg på i god tid i forveien.
 • Følgende avgifter gjelder for de ulike klassene: Cadetti, Mini og Junior: kr. 800 per deltaker. Øvrige klasser: kr. 1000 per deltaker.
 • Ønsker en å bruke banen til å trene i forkant av løpet, kreves det en treningsavgift på kr. 200 per deltaker.
 • Forsikring er satt i henhold til NBF sine bestemmelser.
 • Selve løpet finner alltid sted på en søndag, men alle deltakere må ankomme dagen i forveien. Innsjekk skjer på ettermiddagen i klubbhuset, etterfulgt av en teknisk sjekk i Servicebygget. Alle deltakere mottar et tidskjema ved innsjekking. Søndag før løpet må alle førere stille til en obligatorisk trening på formiddagen.
 • Premiering: For klassene Cadetti, Mini og Junior deles det ut deltakerpremier til alle førere. Løpet premierer ellers klassevis med premier til ⅓ av alle påmeldte i hver klasse. Fører må hente med seg premien hjem før utsjekking, da ettersending ikke er mulig.
 • Antidoping: Bruk av alkohol eller andre rusmidler er ikke tillatt under Sølvsprinten, og brudd på denne regelen kan medføre politianmeldelse og utvisning. Antidoping Norge kommer uanmeldt for kontroll.
 • Røying i servicepark og startgård er ikke tillatt.